Fugleture program

Følg med på de mange ture i Skagen-området under Fuglefestivalen! Her har du mulighed for bl.a. at se de store rovfugle på himlen, de små sangfugle helt tæt på eller nattens bevingede væsner. Alle ture er gratis og kræver ikke tilmelding. Husk også at Festivalpladsen ved Det Grå Fyr har åbent alle tre dage under Fuglefestivalen.

Fugleture program

Program for alle ture 

Programmet for alle festivalture (9.-11. maj 2024):


Torsdag 9 maj:

Tur ad Grenen-stien.
Torsdag 9. maj kl. 11.00 - 13.00.
Mødested: Gårdspladsen ved Det Grå Fyr

Tag med på denne ca. 3 km lange tur der fra Fyret går ud til Grenen P-pladsen og ind igennem Ellekrattet og derefter ned af Grenenstien som fører os gennem Storsig. Turen ender igen ved Det Grå Fyr. Der vil være gode muligheder for at se de lokale fugle der er i området, lytte til fuglestemmerne og samtidig blive overrasket af det tilfældige fugletræk der passerer over Grenen. Fornuftigt fodtøj anbefales. Turen er egnet for gangbesværede og børn ifølge med voksne. Turleder: Naturvejleder Jacob Jensen fra DOF

Aftentur i Skagen Klitplantage
Torsdag 9. maj kl. 21.00 – ca. 23.00. Mødested: Sandmilevej (den lille P-plads ved Gl. Landevej).
En tur i Skagen Klitplantage, startende i solens sidste stråler. Hvad kan man opleve i plantagen når mørkets hersker tager over? Måske en Natravn? Vi får se.
Turledere: Naturvejleder Villy K. Hansen og ornitolog Henning Schmidt.

Fredag 10 maj:

Morgentur gennem Reservatet.
Fredag 10 maj kl. 7 – 11.
Mødested: Nordstrand for enden af Batterivej nord for Radarstationen, Skagen.

Du bliver taget med på en ca. 6 km stille gåtur i området mellem Nordstrand og Grenen. Turen starter kl. 7 ved Nordstrand og går gennem det kuperede klitterræn forbi søen med skarvkolonien og ud til Grenen. Der er gode muligheder for at se eller høre lokale ynglefugle som Gråstrubet Lappedykker, Rørdrum, Trane og Vandrikse samt rastende småfugle i Reservatet og et begyndende rovfugletræk over Grenen som turen skrider frem. Solidt og vandtæt fodtøj anbefales. Medbring forfriskninger til pauserne under den ca. 4 timer lange tur.
Turleder: Ornitologerne Knud Pedersen og Lars H. Mortensen


Ørneklubben besøger ringmærkningen
Fredag 10. maj kl. 8.30 – 10.00.
Mødested: Gårdspladsen ved Det Grå Fyr

Fugleambassadørerne inviterer alle børn og deres forældre eller bedsteforældre med på en tur til Kabeltromlen på Grenen, hvor Skagen Fuglestation ringmærker de små fugle. På vejen dertil vil vi selvfølgelig også se og lytte efter de fugle der gemmer sig i krattene eller flyver over vores hoveder på himlen. Vi vil desuden fortælle om Ørneklubben og deres mange aktiviteter. Medbring gerne kikkert. Turen går ad en grusvej og er egnet også for folk med barnevogn som kan parkeres 100m væk fra ringmærkningsstedet.
Turledere: DOF’s Fugleambassadører

Tur ad Grenen-stien.
Fredag 10. maj kl. 11.00 - 13.00.
Mødested: Gårdspladsen ved Det Grå Fyr

Tag med på denne ca. 3 km lange tur der fra Fyret går ud til Grenen P-pladsen og ind igennem Ellekrattet og derefter ned af Grenenstien som fører os gennem Storsig. Turen ender igen ved Det Grå Fyr. Der vil være gode muligheder for at se de lokale fugle der er i området, lytte til fuglestemmerne og samtidig blive overrasket af det tilfældige fugletræk der passerer over Grenen. Fornuftigt fodtøj anbefales. Turen er egnet for gangbesværede og børn ifølge med voksne.
Turleder: Naturvejleder Jacob Jensen fra DOF

Kom og Bird med DOF UNG på Flagbakken!
Fredag 10. maj kl. 15.00 - 17.30.
Mødested: På toppen af Flagbakken.

Er du nysgerrig efter hvad vil det vil sige at være en del af DOF UNG? Eller vil du bare gerne møde os til en hyggelig snak? Så mød os på Flagbakken, hvor vi står klar til at se på fugle og hilse på dig!
Turledere fra DOF’s ungdomsafdeling

Lørdag 11 maj:

Morgentur ved Gyvelstien
Lørdag 11. maj kl. 7.00 – 9.00.
Mødested: P-pladsen ved indgangen til Gyvelstien på Frederikshavnsvej.

Fra P-pladsen går turen til fods ca. 4 km rundt i området ved Gyvelstien og Pælebakke Klit. Der vil være fokus på årstidens fuglestemmer i både løvskov, nåleskov og klithede. Fornuftigt fodtøj anbefales. Tag kaffe og en bid brød med til en lille pause. Turen er egnet for gangbesværede og børn ifølge med voksne.
Turleder: Ornitolog Kurt Rasmussen


Tur i Råbjerg Mile
Lørdag 11 maj kl. 12.00 – 15.00.
Mødested: P-pladsen Råbjerg Mile Vej.

Turen går ind over Råbjerg Mile til milesøerne og retur. Der vil være gode muligheder for at se de lokale ynglefugle som Storspove, Trane og Ravn men også rovfugle, vadefugle og småfugle på træk. Fornuftigt fodtøj anbefales til en tur i sandet. Tag kaffe og en bid brød med til pausen.
Turleder: Ornitolog Kurt Rasmussen

Ørneklubben går på Rovfugletur
Lørdag 11 maj kl. 10.00 – 13.00.
Mødested: Gårdspladsen ved Det Grå Fyr

Følg med Ørneklubben på fugletur til Ellekrattet og områdets klitter. Vi skal både se op og se ned på vores vej for at spotte rovfugle på himlen og andre fugle i krattet. Tag gerne lidt at drikke og spise med til pauserne.
Turleder: Fugleambassadør Erik Holm Sørensen

Alle tre dage:


Birding the Tip
Grenen-området er et hotspot for fugle i maj. Udforsk området på egen hånd, hvor der fra solopgang alle dage vil stå mange fuglekiggere klar til at følge fugletrækket på Klitterne ved Nordstrand og på Grenen frem til op ad formiddagen. Se fuglestationens kort over områdets populære lokaliteter på dette link. Klik på punkterne for information om de enkelte lokaliteter: Hot Spots i Skagen
Ringmærkning ved Kabeltromlen – fra solopgang til op ad formiddagen.
Arrangør: Statens Naturhistoriske Museum & Skagen Fuglestation. Mødested: Kabeltromlen på Grenen. Se link til kort her.

Alle dage vil der hver morgen være ringmærkning ved Kabeltromlen på Grenen, hvis vejret tillader. Nettene er oppe fra solopgang til op ad formiddagen. Sluttidspunkt afhænger af hvor længe der er fugle tilbage i området, så kom tidligt hvis du vil være sikker på vi er der. Fuglestationens assistenter fortæller gerne om fuglene og arbejdet med ringmærkningen. Ringmærkningen foretages af frivillige under Ringmærkningsadministrationen ved Statens Naturhistoriske Museum.